Results 1 to 7 of 7

Thread: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Panama City, Panama
    Posts
    1,195

    Unhappy Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    This did not happen in 18, 19.0 or 19.1

    I'll try to explain:

    1st case: new records in my cWebGrid.
    1.) At least 6 views in my app have a cWebGroup's that are rendered or un-rendered depending on which field the cursor is in a cWebGrid.
    2.) This cWebGroup have different cWebForm's in which the user enters Size quantities.
    3.) The cWebGroup is out of a cWebGrid but use field's from the table in that cWebGrid.
    4.) If I'm entering values for the sizes, and then, go back to my cWebGrid, webset pbrender to false cwebgroup, the fields are 0.00

    2nd case:
    With existing records: when I render this cWebGroup, the values are 0.00, despite having a value in the table.
    Click image for larger version. 

Name:	1 - Unrendered cWebGroup.png 
Views:	23 
Size:	88.8 KB 
ID:	14566Click image for larger version. 

Name:	2 - Values in 0.png 
Views:	22 
Size:	92.5 KB 
ID:	14567

    If I leave this sizes cWebGroup rendered and move between lines, the values are show
    Click image for larger version. 

Name:	3. Moving Up & Down the lines.png 
Views:	19 
Size:	94.0 KB 
ID:	14568

    Why?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    1,877

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    Hi Boris,

    Because a new security mechanism means that you must authorize expicitly all objects that are not visible on screen to actually get saved on request_save.

    You can read about it here: https://docs.dataaccess.com/dataflex...UpdateIfHidden

    -Sture

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Panama City, Panama
    Posts
    1,195

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    Thank you for pointing me in the right direction...

    So, now I have to add:

    Set pbNoUpdateIfHidden to False
    Set pbNoFillIfHidden to False

    To all of the fields contained in that cWebGroup? Really? The Default should be the other way around.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Panama City, Panama
    Posts
    1,195

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    Set pbNoAccessabilityCheck to True in the container seems to fix my problem.

    Thank you.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    1,877

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    Cool. I didn't know that.

    -Sture

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Adelaide, South Australia, Down under
    Posts
    2,520

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    To Dataaccess
    The migration wizard could detect dynamic pbRender setting and warn the user that application changes might be necessary.
    Marco Kuipers
    DataFlex Consultant
    28 IT Pty Ltd - DataFlex Specialist Consultancy
    Adelaide, South Australia
    www.28it.com.au

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Brazil
    Posts
    3,476

    Default Re: Field's losing values when un-rendered in DF 20?

    +1
    Samuel Pizarro

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •